wild_swinging

Wild swimming - Bada för livet
Kalla bad är rena hälsokuren, läs och lär om att bada ute året runt. Foto: Gabriella Dahlman Text: Helena Kubicek Boye.
Finns att köpa på bl.a Adlibris
Trädgårdens glasade rum
En bok om växthus, orangerier och uterum - med andra ord, ute är det nya inne! Foto: Gabriella Dahlman Text: Peter Englander.
Finns att köpa på bl.a på Adlibris
     

Nu
Min första rent konstnärliga fotobok. Jag har under ett antal år arbetat med en serie bilder där jag försöker förklara, förstå, mitt förhållande till fotografi. Under tidens gång har det blivit allt mer uppenbart att det handlar om hur min far Nils har påverkat mig. Han var en hängiven hobbyfotograf med stort växtintresse, hans motiv bestod av blommor och landskap. Något som jag tyckte var hur tråkigt som helst, tills jag endag insåg att jag fotograferar detsamma. Växter, landskap, interiörer. Det täta bandet mellan barn och föräldrar. Hur man vill slå sig fri och vara en egen person men att man ändå är så bunden till, och så präglad av, varifrån man kommer. Både på gott och ont. Jag är tacksam för min fars hängivenhet, utan den tror jag inte att jag hade blivit fotograf. Hans inflytande ser jag nu som en gåva.
Text och foto Gabriella Dahlman.


       


Om grönska, gröna växter för en vackrare trädgård
Smaragd, lime, oliv och pistasch. Lyft fram de gröna växterna i trädgården! Mjuka marktäckare, sirligt gräs, rassalnde bambu och mäktiga träd. Att kombinera gröna växter som varierar i form och olika toner ger en raffinerad effekt som är fin hela säsongen.
Text och foto Gabriella Dahlman.

SlutsåldGabriellas trädgård, stora möjligheter med små medel
Min första bok om min första trädgård. Ett slags kärleksbrev där jag berättar om min trädgårdspassion och hur man kan skapa en trädgård trots att man inte är stadd vid kassa, men brinner för det man vill göra.
Text och foto Gabriella Dahlman.


Den vilda trädgården
Vild och vacker, vild och vanartig, vild och vimsig, ordet vild kan ha många innebörder. Men den vilda trädgården är för mig en oas där naturen har sin givna plats. Med naturen som förebild och inspiration blir det lättare att välja vad som trivs. Enkla tacksamma växter som ger mycket tillbaka och som gör att man känner de gröna fingrarna växa.
Text och foto Gabriella Dahlman,

  

Skolgatan 20 b, 276 50 Hammenhög, 073-758 51 52, fotograf@gabrielladahlman.se